Briefing

TWI - Training Within Industry

Tirsdag, 8 maj, 2018 - 15:00
TWI er det man populært kalder den menneskelige side i Lean

Få kort introduktion til TWI (Training within Industry) og hvordan TWI optimalt kan  kombineres med Jeres Lean arbejde. I denne 2 timers introduktion får du indsigt i TWI programmerne og hvordan IdealCombi arbejder hermed.

TWI handler grundlæggende om at: 

  • Vi bliver enige om hvilken ”opskrift” vi bruger
  • Vi bliver enige om hvordan vi gør det
  • Vi bliver enige om hvad det er for et resultat vi skal nå. 

Når det mere er ord i dokumenter end egentligt noget der er indarbejdet hos lederne og medarbejderne. 
Hvordan omsætter vi vores standarder til reelt adfærd/handling hos både ledere og medarbejdere?

TWI J Programmerne består oprindeligt af 3 programmer: TWI Job Instruktion, TWI Job Relationer og TWI Job Metode. Efterfølgende er der kommet 2 yderligere programmer: TWI Job Sikkerhed (udviklet i Japan) og TWI Problem Løsning.

TWI er grundlaget for Lean Ledelse:

  • TWI Job Instruktion er grundlaget til opnåelse og fastholdes af standardisere arbejde
  • TWI Job Relationer er grundlaget til lean ledelse med respekt for mennesker
  • TWI Job Metode er grundlaget til løbende proces forbedringer (Kaizen)

Alt for mange virksomheder erkender at de har haft for meget fokus på værktøjerme i lean og ikke Lean som en kultur forankring, som kræver i mange tilfælde at man gen-designer sit ledelse system. Her er det at TWI superviser træning og organiseringen kommer ind, som den manglende nøgle til den langsigtet Lean forandring. Dette har mange Danske virksomheder nu erkendt og har derfor arbejdet systematisk med TWI, for at skabe et stærkt fundament i deres lean hus og derved opnå vedvarende gode resultater. Her kan bl.a. nævnes Fertin Pharma, Danske Bank, Kopenhagen Fur, Novo Nordisk.

I denne 2 timers introduktion vil du få indsigt i, det grundlæggende omkring TWI Programmerne og få indsigt i hvordan andre har forankre disse i deres organisation, og en herpå udviklet 7 trins implementering plan. 
John Vellema, TWI Master Trainer vil i den første time gennemgå TWI programmerne og herefter vil Torben Rathmann, Projektleder fra IdealCombi gennem gå de 7 TWI opstarts trin som blandt andet de anvender.

Kort video omkring TWI hos IdealCombi: https://youtu.be/BbtJgprrAVM

Speakers:
John Vellema, Business Through People
John Vellema. SHINGO-bogprisvinder og certificeret TWI Master Trainer fra TWI Instituttet i USA. John har en alsidig mangeårig erfaring omkring sammenhængen mellem produktion, lederskab og det at arbejde igennem mennesker.- Læs mere omkring John her - https://www.linkedin.com/in/vellema/

Torben Rathmann, IdealCombi
Har siden 2013 arbejdet som projektleder hos Idealcombi. Arbejdsopgaverne er coaching af ledere, Kaizen projekter og TWI. De senere år er hovedvægten lagt på TWI. Torben er uddannet træn the træner i jobinstruktion og uddannet træner i jobrelationer og jobmetode. Torben har til opgave at udrulle TWI i produktionen på hele Idealcombi. Torben har en bred erhvervserfaring inden for produktion, handel og turistbranchen. Har bl.a. også arbejdet som produktionschef, personalekonsulent, indkøber og har i en årrække haft egen virksomhed. Læs mere om Torben her: https://www.linkedin.com/in/torben-rathmann-aa872047/

Vi opdaterer...

Under construction ...

Vi arbejder på, at Netværk Nordvest sitet kommer online, hvor du vil kunne læse mere om Netværk Nordvest medlemsskabet.
I mellemtiden kan du gå direkte ind vores medlemssite her: http://medlem.netvaerknordvest.dk.

Du vil blive automatisk viderestillet om 10 sekunder...

Med venlig hilsen
Netværk Nordvest