Briefing

Briefing: Intro til bitcoin og cryptocurrency

Mandag, 19 marts, 2018 - 15:00
Bitcoin - det 2. meste søgte nyhedsord i 2017. Netværk Nordvest inviterer dig og dine kollegaer til et forrygende indblik i den digitale valuta.

Transparens er medicinen som skal føre os gennem den næste økonomiske reformation og navnet på medikamentet er ”blockchain”.

Den globale økonomi er i stykker, eller ”broken” som man siger på engelsk. Der findes fire gange så mange guldobligationer som der er fysisk guld i bankernes kældre og den indre og ydre værdi af aktier har efterhånden ingen relation – det samme gør sig gældende for f.eks. amerikanske statsobligationer. Transparens er medicinen som skal føre os gennem den næste økonomiske reformation og navnet på medikamentet er ”blockchain”.

Målgruppe
Alle med interesse i bitcoin og cryptocurrency. Der kræves ingen forudgående forudsætninger, men det er en fordel hvis du allerede arbejder med tal i din hverdag, eller blot finder emnet interessant

Indhold
Hvad er penge, egentligt – Begrebet ”penge” splittes ad, og undersøges i sine enkeltdele. Hele fundamentet for, hvad en økonomi er sættes på plads, og vi gennemgår forskellene mellem immateriel værdi og produkter, versus materiel værdi og produkter.

Bitcoins oprindelse. Hvem opfandt Bitcoin, og hvorfor?
Praktisk demonstration af en transaktion med Bitcoin.
Teknisk forklaring, herunder transaktioner, sikkerhed, “blockchain” og Bitcoin-mining.

Eksempler på brugen af “blockchain” i andre sammenhænge, som f.eks. til aktiehandel og kontrakter.

Take-aways
En dybdegående forståelse for, hvad Bitcoin er. Forståelse for hvordan man ”skaber”, køber, sælger og betaler med Bitcoin samt indsigt i de samfundsmæssige konsekvenser af blockchain-økonomien.

Hvem er Mads?
Mads kommer fra eBay Inc, hvor han har arbejdet med Big Data i 10 år. Mads samarbejder med Børsen, Radar DR2 og andre financielt interesserede omkring emnet Bitcoin.

Vi opdaterer...

Under construction ...

Vi arbejder på, at Netværk Nordvest sitet kommer online, hvor du vil kunne læse mere om Netværk Nordvest medlemsskabet.
I mellemtiden kan du gå direkte ind vores medlemssite her: http://medlem.netvaerknordvest.dk.

Du vil blive automatisk viderestillet om 10 sekunder...

Med venlig hilsen
Netværk Nordvest